INGREDIENTE
- 1 cană apă
- Sare
- 14 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 5 linguri dulceață de prune, caise, căpșuni (orice, după preferințe)
- ½ cană ulei
- 2 căni făină
- 3 linguri cacao
- 1 cană zahăr
- 1 esență de rom
- 6 linguri zahăr pudră
- Pentru glazură 6 linguri zahăr pudră
- 2 linguri cacao
- 2 linguri ulei
- 2- 3 linguri apă fierbinte
PAȘI
- Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduța, alături de o lingură de făină. Amestecați pentru un minut.
- Într-un castron, amestecați apa, sarea, uleiul, esența de rom, gemul, zahărul, cacao, dulceața și făina. Amestecați totul, împreună cu drojdia.
- Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade C și se coace negrada de post timp de 30-35 minute.
- Pentru grazură, amestecați zahărul pudră cu cacao, uleiul și se adaugă apa fierbinte.
- Când prăjitura se răcește, se adaugă această glazură pe toată suprafața prăjiturii.