Rețetă naan – lipie indiana

INGREDIENTE:

  • 3 căni făină
  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 2 linguri zahăr
  • Un vârf de linguiță praf de copt
  • 1 lingură sare
  • ¾ cană apă caldă
  • ¼ cană ulei
  • ¼ cană iaurt gras
  • Unt topit suficient pentru periaj

PAȘI:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5 minute.
  • Într-un bol mare amestecăm o cană jumătate făină, amestecul de drojdie, zahărul, praful de copt și sarea. Adăugăm apa caldă, uleiul și iaurtul și amestcăm la viteză mică. Apoi, mai batem un minut la viteză medie.
  • Adăugăm treptat restul de făină, până se obține un aluat neted pe care îl frământăm 5 minute.
  • Punem aluatul într-un vas uns cu ulei, îl acoperim și îl lăsăm la crescut pentru 45 de minute, până își dublează dimensiunea.
  • Preîncălzim cuptorul și împărțim aluatul în 6 bucăți pentru lipie naan. Îl lăsăm să se odihnească pentru 5 minute. Apoi modelăm fiecare bucată în formă de lacrimă.
  • Gătim câte două lipii simultan, aproximativ 2 minute, pe fiecare parte. Pulverizăm cu apă de fiecare dată când partea rumenită începe să sufle.
  • Se scot din cuptor și se ung cu unt topit. Înfășurăm liile naan în folie de aluminiu pentru a-l menține cald până la servire.
  • Poftă bună!
lipii naan

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne