Rețetă mucenici moldovenești

INGREDIENTE

  • 10 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 600 grame făină
  • 4 ouă la temperatura camerei
  • 250 ml lapte
  • 150 grame zahăr
  • 120 grame unt topit
  • Pentru sirop: 1,5 litri apă
  • 600 grame zahăr
  • coaja de la o portocală
  • esență de rom
  • miere pentru uns
  • 100 grame de miez de nucă

PAȘI

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină. Amestecăm pentru un minut.
  • Se amestecă drojdia cu restul de făină.
  • Se iau ingredientele și se amestecă separat: cele solide și apoi cele lichide.
  • Astfel, amestecați laptele, untul topit, ouăle la temperatura camerei și apoi adăugați zahărul, făina, coaja de portocală și drojdia.
  • Frământați tot aluatul până ce ingredientele se omogenizează.
  • Lăsați la dospit pentru 1 ouă la loc călduros, acoperind aluatul cu un prosop.
  • Așezați aluatul pe o porțiune netedă și frământați-l, presărând din când în când făină peste, până nu se mai lipește.
  • Luați aluatul după frământare și împărțiți-l în bucăți pe care le întindeți și le răsuciți. Formați 8-uri pentru ca mucenicii să își ia forma originală.
  • Așezați mucenicii moldovenesti în tavă, apoi acoperiți-i cu prosoape și lăsați-i la dospit 20 de minute.
  • Dizolvați într-un pahar cu apă 2 linguri de zahăr și ungeți mucenicii. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade și lăsați-i în cuptor pentru 20 de minute.
  • Pregătiți, între timp, sosul. Într-o oală turnați apa și adăugați zahărul. Amestecați din când în când până se topește. Adăugați esența de rom la final.
  • Scoateți mucenicii moldovenesti din cuptor. Așteptați 2-3 minute și apoi, cu ajutorul unei palete, introduceți-i pe rând în sirop. Lăsați-i pe fiecare câte 10 secunde și apoi, așezați-i în tavă.
  • Ungeți mucenicii cu miere și presărați nuca măcinată. Poftă bună!
mucenici moldovenesti

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne