Rețetă Mozart

INGREDIENTE

  • 200 gr biscuiti fragezi
  • 125 gr unt sau margarina
  • 250 gr crema de ciocolata
  • esenta de vanilie sau de rom
  • 400 gr iaurt gras ( eu il folosesc pe cel grecesc de la lidl)
  • 150 gr zahar pudra vaniliat
  • 1 plic de gelatina
  • 800 gr de capsuni

PAȘI

  • Se maruntesc biscuitii apoi se amesteca foarte bine cu untul sau margarina topita, se adauga si crema de ciocolata si esentele de rom sau de vanilie. Se pune o folie alimentara intr-o forma de cozonac in care de adauga amestecul de biscuiti presand usor pana la tasarea suprafetei foarte bine. Acesta va fi blatul prajiturii Mozart.
  • Peste se pun capsuni intregi.
  • Se mixeaza iaurtul cu zaharul pudra vaniliat apoi se toarna gelatina dizolvata in apa rece si fiarta pe baie de aburi.
  • Toata aceasta compozitie de iaurt se toarna peste capsunile din forma ce tava si se da la rece pentru 10 minute apoi se decoreaza cu felii subtiri de capsuni infipte usor in crema . Se mai da la rece pentru 3 ore apoi se poate servi.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne