INGREDIENTE:
- 7 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 350 ml apă caldă
- 1 linguriță zahăr
- 500 g făină cernută
- ½ linguriță sare
- ½ cățel de usturoi tocat
- 1 lingură ulei de măsline
- 2 roșii coapte, tocate mărunt
- 2 mozzarella
- 4 felii prosciutto
- Busuioc pentru decorare
- 12 bucăți anșoa
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Seceretul Bunicii într-un bol cu 100 ml apă călduță și zahăr și o lăsăm să acționeze 15 minute.
- Punem făina împreună cu sarea într-un castron mare. Adăugăm drojdia și amestecăm, punând puțin câte puțin din apa rămasă.
- Aluatul rezultat îl frământăm timp de 5 minute, apoi îl punem la dospit pentru o oră jumătate, acoperit, până își dublează mărimea.
- Împărțim aluatul în porțiuni egale și îl aplatizăm pentru a căpăta forma unui blat de pizza.
- Încălzim suficientă cantitate de ulei într-o tigaie la temperatură medie. Adăugăm bucățile de aluat și le prăjim 1-2 minute pe fiecare parte.
- Punem roșiile tocate într-un castron alături de usturoi, ulei de măsline și un vârf de sare. Amestecăm până roșiile își lasă sucul.
- Aranjăm peste bucățile de aluat prăjit roșiile, prosciutto și anșoa, apoi punem pe deasupra mozzarella și busuioc.
- Poftă bună!