INGREDIENTE
- 200 g unt
- 135 g nucă măcinată
- 150 g zahăr pudră
- 320 g făină
- 1 linguriță esență de vanilie
- Umplutura :
- 150 ml smîntînă pentru frișcă
- 150 g ciocolată
- 10 ml esență de rom
- Decor – 200 g ciocolată
- 30 ml ulei
PAȘI
- Mixăm untul cu zahărul și esența de vanilie , pînă obținem o compoziție cremoasă . Adăugăm nuca măcinată și amestecăm . Apoi făina treptat pînă se încorporează toată.
- Aluatul se acoperă cu o folie alimentară și se dă la rece 20 de minute .
- Întindem apoi aluatul într-o foaie cu grosimea de 4 – 5 mm , decupăm aluatul cu o formă rotundă , s-au un păhărel mic . Așezăm fursecurile int-o tavă cu hîrtie de copt și coacem la 180 de grade pentru 10 minute . Le scoatem și le lăsăm să se răcească pe un grătar .
- Preparare cremă pentru mini ișlere : Punem smîntîna pentru frișcă într-un vas pe aburi să se încălzească bine . Se ia deoparte și se adaugă ciocolata bucăți și se amestecă pînă se topește ciocolata . Se dă la rece 30 de minute . După răcire se adaugă esența de rom și se mixează 1 minut .
- Unim fursecurile cu crema de ciocolată , două cîte două . Se pun pe grătar pentru a fi glazurate . Preparăm glazura pentru mini ișlere .
- Ciocolata se topește pe baie de aburi și se amestecă cu uleiul . Lăsăm să se tempereze puțin și glazurăm ișlerele . Se dau la rece să se întărească crema și glazura . Se savurează cu plăcere !