INGREDIENTE:
- 50g miere
- 25g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 50g unt
- 100ml apă
- 300g faină
- 1 linguriță sare
- 2 ouă mari
- 8 cârnați(sau crenvuști)
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5-10 minute.
- Într-o cratiță la foc mic amestecăm mierea, apa și untul până când untul se topește complet, după care lăsăm amestecul să se răcească.
- Într-un vas separat amestecăm făina, sarea și drojdia folosind o lingură de lemn.
- Adăugăm mierea și amestecăm totul până devine omogen, după care integram și ouăle unul câte unul.
- Continuăm să frământăm tot aluatul până când devine neted și elastic, aproximativ 5 minute.
- Așezăm aluatul pentru mini hotdogs într-un bol uns cu ulei și îl acoperim cu folie de plastic pentru a-l lăsa la odihnă aproximativ o oră.
- După ce aluatul se dublează, îl frământăm de câteva ori cu mâna și urmează să îl împărțim pentru a înfășura cârnații.
- Divizăm cârnații în bucăți egale de aproximativ 4 cm și înfășurăm fiecare bucată în aluat de jur împrejur pe întreaga lungime.
- Când terminăm de înfășurat cârnații îi acoperim cu folie de plastic și lăsăm din nou aluatul lor să crească pentru aproximativ 30 de minute.
- Preîncălzim cuptorul la 180°C și lăsăm mini hotdogs la copt aproximativ 15 minute.
- După coacere putem servi aceasta gustare de cârnați clasici înfășurați într-o pătură de pâine delicioasă alături de ketchup, muștar sau orice alt sos. Poftă bună!