Cu siguranță iți amintești și tu nerăbdarea cu care o priveai pe mama atunci când gătea gogoși. Gandindu-ne la acele vremuri, ni se face poftă de gustul minunat al copilăriei, dar, de cele mai multe ori, nu avem timpul și energia necesare de a sta lângă uleiul incins să preparăm gogoașă după gogoașă…
Brîndușa Bîrsan vine cu o nouă rețetă de gogoși, la fel de gustoase precum cele clasice, dar care au un mod de preparare mult mai simplu și mai rapid.
Ingrediente mini gogoși:
- 350g făină albă
- 50g zahăr
- ¼ linguriță sare
- 25g drojdie Secretul Bunicii
- 160ml lapte
- 60g unt topit+20g unt pentru uns mini gogoșile la final
- 2 gălbenușuri.
Ingrediente pentru sosul de ciocolată :
- 100g ciocolată amăruie
- 50ml lapte
- 10g unt.
Mini gogoșile cu glazură de ciocolată sunt un adevărat deliciu! Sunt atat de gustoase, încât fiecare membru al familiei va mai fura câte una de fiecare data când trece pe lângă tava încarcată cu micile ispite.
Una dintre amintirile mele preferate din copilărie este cea din diminețile când, în loc sa ne grăbim spre stația de autobuz, eu si fratele meu mai mare așteptam ca mama să iasă din bucătărie ca să strecurăm cat mai multe gogoși în ghiozdan înainte de a pleca la școală.
Erau atât de minunate încăt colegii afișau cel mai frumos zâmbet de îndată ce treceam pragul clasei. În timp, mama a încercat sa facă din ce in ce mai multe porții, neînțelegând cum este posibil să se mănânce atât de repede.
Iar ciocolata? Ei bine, ciocolata a fost de fiecare dată ingredientul magic. Era ca și cum ne înfructam cu mici bulgărași de fericire glazurați cu cel mai bun sos din lume. Nu mi-aș fi putut imagina o alt fel de combinație…
Urmărește video-ul și încearcă și tu rețeta mini gogoșilor cu ciocolată!