INGREDIENTE:
Pentru aluat:
- 3 căni de făină
- 1 lingură de sare
- 25g drojdie proaspată Secretul Bunicii
- 1 cană zahăr granulat
- 1 cană lapte
- 2 linguri de extract de vanilie
- 3 gălbenușuri
- 50g unt
- ulei de floarea soarelui
Pentru umplutură:
- gem de grepfruit
PAȘI:
- Dizolvăm drodja proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5-10 minute.
- Într-un bol mare amestecăm împreună făina, sarea și ¼ cană de zahăr.
- Adăugăm laptele, vanilia, gălbenușurile de ou și drojdia în bol și amestecăm până când aluatul devine omogen.
- Urmează să adăugăm treptat untul și frământăm întregul aluat până devine neted și elastic.
- Așezăm aluatul în vas și îl acoperim cu un prosop curat de bucătărie sau folie de platic, după care îl lăsăm la odihnă aproximativ 2h.
- După ce a crescut, punem aluatul pe o suprafață plată și folosim un făcăleț pentru a-i oferi o formă dreptunghiulară.
- Folosind un pahar decupăm cât mai multe cercuri din aluat pe care le așezăm pe foaia de copt și le lăsăm să crească alte 45 de minute.
- Într-un vas mare, încălzim aproximativ 2,5 cm de ulei de floarea soarelui până la 180 de grade. Punem restul de 3/4 cană de zahăr într-un vas mediu adânc. După ce uleiul este încălzit, introducem câte 3-4 mini gogoși și le lăsăm să se prăjească aproximativ un minut, apoi le întoarcem și pe cealaltă parte.
- După prăjire, punem mini gogoșile în vasul cu zahăr granulat și le tăvălim până ce zahărul acoperă fiecare parte, după care le lăsăm la răcit.
- Umplem o pungă de patiserie prevăzută cu un vârf rotund cu gem de grepfrut și introducem vârful în capătul mini gogoșilor răcite, aproximativ 2 lingurițe de gem în fiecare.