INGREDIENTE
- Pentru aluat:
- 125 ml apa
- 125 ml lapte rece
- 125 g unt
- 150 g faina
- 5 oua
- un praf de sare
- Pentru crema:
- 500 ml lapte
- 4 galbenusuri
- 5 linguri zahar
- 3 linguri faina
- esenta de vanilie
- Pentru glazura:
- 100 g ciocolata neagra
- 100 g ciocolata alba
PAȘI
Pentru o porție delicioasă de mini eclere, rețeta de urmat implică:
- Mod de preparare gogosele mini eclere
Intr-o oala se pun la fiert apa,laptele,untul si praful de sare.
Cand fierb, se pune toata faina dintr-o data si se amesteca energic.
Se da oala de pe foc si se lasa 5 minute sa se racoreasca compozitia, apoi se adauga ouale unul cate unul si se amesteca energicpentru a le incorpora pe fiecare. Numai dupa ce un ou a fost incorporat se adauga un altul.
Aluatul rezultat se pune intr-un pos si apoi se pune in tava tapetata cu hartie de copt portii ici cu spatii intre ele,deoarece eclerele isi vor tripla volumul.
Tava se da la cuptor pentru aproximativ 15 minute la 180 grade pane se rumenesc foarte bine. Se scot din tava si se lasa gogoselele la racit. Dupa ce s-au racit se taie pentru a aface loc cremei.
Mod de preparare crema de vanilie
Galbenusurile se freaca bine cu zaharulpane se umfla si se mai albesc, se adauga laptele putin caldut si faina,se amesteca foarte binecu telul sa nu avem cocoloase. Sepune vasul cu crema la foc mic si amestecam pana incepe sa faca bule si crema are consistenta dorita. Dam vasul jos de pe foc, adaugam esenta de vanilie si amestecam.
Dupa ce crema s-a racit o punem intr-un pos si incepem sa umplem gogoselele.
Pentru glazura topim ciocolata la bain-marie – si gata, te poti bucura de mini eclere! Reteta rapida si delicioasa!