Melci cu unt și alune

INGREDIENTE

 

  • 40 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1/3 cană margarină topită
  • 1 cană lapt
  • ¾ cană apă caldă
  • ½ linguriță vanilie măcinată
  • ½ cană zahăr
  • 3 ouă
  • 6 căni făină
  • 1 2/3 căni unt
  • 1 ou bătut
  • Glazură
    1 ½ cană zahăr pentru glazură
  • 3 linguri lapte
  • 1 ¼ cană alune prăjite

PAȘI

  • Margarina se topește și se lasă la răcorit.
  • Drojdia se dizolvă în laptele călduț alături de o lingură de zahăr și se lasă la crescut pentru 10 minute.
  • Se amestecă apa caldă cu vanilia, restul de zahăr, cele 3 ouă și se adaugă și maiaua de la punctul anterior.
  • Se adaugă făina și margarina topită și se frământă bine.
  • Aluatul se întinde într-o foaie dreptunghiulară de circa jumătate de centimetru grosime.
  • Untul se taie in felii de circa jumătate de centimetru grosime și se așază pe foaia de aluat, lăsând 2-3 centimetri din margini neacoperiți.
  • Aluatul se rulează și se frământă din nou, se lasă 10 minute la odihnit și se rulează într-o alta foaie dreptunghiulară.
  • Se unge cu oul bătut, se rulează începând cu una dintre laturile mari, se taie felii și se așază în tava de copt pe o hârtie de copt unsă cu puțin ulei.
  • Melcii obținuți se coc pentru 10 minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius.
  • În acest timp se amestecă laptele și zahărul pentru glazură până la obținerea unei paste omogene cu care se stropesc melcii. Peste se adaugă alunele prăjite.
  • Se lasă la răcit și se țin câteva ore în frigider, înainte de servire.
melci20cu20unt20si20alune20copy

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne