INGREDIENTE
- Pentru aluat melci cu nuci și Nutella: 20 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 100 ml lapte
- 450 grame făină
- 100 ml lapte bătut
- 100 ml smântână
- 80 grame unt
- 40 grame zahăr
- 1 ou și 1 gălbenuș
- 1 ½ lingurițe sare
- Pentru umplutură: 250 grame Nutella
- 150 grame nuci tocate
- Pentru uns: 1 ou
PAȘI
Pentru acești melci cu nuci și Nutella, rețeta de urmat implică pașii de mai jos:
- Drojdia se dizolvă în laptele călduț și se lasă la crescut pentru 10 minute.
- Se amestecă făina cu sarea și peste ele se adaugă maiaua de la punctul anterior.
- Se amestecă laptele bătut cu smântâna, cu oul și gălbenușul de ou și zahărul și se încorporeaza cu aluatul de la punctul anterior. Se amestecă și ușor, ușor se încorporează și untul tăiat felii subțiri.
- Se frământă bine și se lasă la crescut pentru o oră sau până își dublează volumul.
- Aluatului i se dă forma unui cilindru, se răsucește și se taie în 8-10 bucăți egale.
- Fiecarei bucăți i se dă forma de cilindru și se unge cu Nutella și se presară cu nuci, apoi i se dă forma de melc.
- Melcii se pun în tava cu hârtie de copt și se lasă la crescut pentru încă o jumătate de oră.
- Se ung cu ou și se coc pentru 25 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.