Rețetă lipie libaneză cu carne de miel și iaurt

INGREDIENTE

  • Pentru aluat: 500 grame făină
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 ½ linguriță zahăr
  • 18 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 325 ml apă călduță
  • Pentru topping: 1 lingură ulei vegetal
  • 1 ceapă tocată fin
  • 2 căței de usturoi tocați fin
  • 1 linguriță pudră de coriandru
  • 1 linguriță pudră de chimion
  • ½ linguriță piper măcinat
  • 1 ½ linguriță sare
  • 1 linguriță boia de ardei
  • 500 grame carne tocată de miel
  • 75 grame stafide
  • 300 ml supă de pui
  • 250 ml iaurt
  • 2 ardei mici iuți verzi tocați fin
  • 4 frunze de mentă proaspătă
  • 10 frunze coriandru proaspăt

PAȘI

  • Pentru a face lipie libaneze, drojdia se dizolvă într-o cană de apă călduță, alături de zahăr și se lasă la crescut pentru 10-15 minute.
  • Se amestecă făina cu sarea și peste se adaugă maiaua de la punctul anterior și se frământă bine.
  • Se lasă la crescut pentru o oră sau până își dublează volumul, într-un vas uns cu puțină grăsime și acoperit.
  • Uleiul se încinge într-o tigaie și în el se călesc pentru 2 minute ceapa, usturoiul și condimentele pentru topping.
  • Peste, se adaugă carnea tocată și se mai lasă pe foc pentru 5-10 minute.
  • Se adaugă stafidele și supa de pui și se lasă la fiert pentru circa 20 de minute sau până scade aproape de tot.
  • Aluatul se împarte în 4 și se întinde în formă ovală de circa 20x15cm și grosime de circa jumătate de centimetru.
  • Pe fiecare foaie de aluat se întinde compoziție din carnea tocată, apoi se unge cu iaurt, peste care se presară ardeiul iute tocat și puțină sare, plus puțin piper.
  • Lipiile libaneze se coc în cuptorul preîncălzit la 220 de grade, pentru 10-15 minute.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne