INGREDIENTE
- Pentru aluat: 500 grame făină
- 1/2 linguriță sare
- 1 ½ linguriță zahăr
- 18 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 325 ml apă călduță
- Pentru topping: 1 lingură ulei vegetal
- 1 ceapă tocată fin
- 2 căței de usturoi tocați fin
- 1 linguriță pudră de coriandru
- 1 linguriță pudră de chimion
- ½ linguriță piper măcinat
- 1 ½ linguriță sare
- 1 linguriță boia de ardei
- 500 grame carne tocată de miel
- 75 grame stafide
- 300 ml supă de pui
- 250 ml iaurt
- 2 ardei mici iuți verzi tocați fin
- 4 frunze de mentă proaspătă
- 10 frunze coriandru proaspăt
PAȘI
- Pentru a face lipie libaneze, drojdia se dizolvă într-o cană de apă călduță, alături de zahăr și se lasă la crescut pentru 10-15 minute.
- Se amestecă făina cu sarea și peste se adaugă maiaua de la punctul anterior și se frământă bine.
- Se lasă la crescut pentru o oră sau până își dublează volumul, într-un vas uns cu puțină grăsime și acoperit.
- Uleiul se încinge într-o tigaie și în el se călesc pentru 2 minute ceapa, usturoiul și condimentele pentru topping.
- Peste, se adaugă carnea tocată și se mai lasă pe foc pentru 5-10 minute.
- Se adaugă stafidele și supa de pui și se lasă la fiert pentru circa 20 de minute sau până scade aproape de tot.
- Aluatul se împarte în 4 și se întinde în formă ovală de circa 20x15cm și grosime de circa jumătate de centimetru.
- Pe fiecare foaie de aluat se întinde compoziție din carnea tocată, apoi se unge cu iaurt, peste care se presară ardeiul iute tocat și puțină sare, plus puțin piper.
- Lipiile libaneze se coc în cuptorul preîncălzit la 220 de grade, pentru 10-15 minute.