Rețetă lipie cu pui, sos pesto și parmezan

INGREDIENTE:

  • 2 ½ – 3 căni făină
  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 linguriță sare
  • 1 cană apă călduță
  • 2 lunguri de ulei de măsline
  • 150 g pui fiert tăiat cubulețe
  • 150 g brânză Gouda mărunțită
  • 70 g parmezan ras
  • Pătrunjel proaspăt tocat

Pentru sosul pesto:

  • Borcan 180 g anghinare marinată, scursă
  • 30 g parmezan
  • 80 ml ulei de măsline
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 4 căței de usturoi tocați
  • Sare și piper

PAȘI:

  • Primul pas pentru a face lipie cu pui, este sa dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5-10 minute.
  • Într-un vas mare amestecăm o cană jumătate de făină, drojdia și sarea. Adăugăm apa caldă și uleiul. Amestecăm la viteză mică un minute, apoi mărim la viteză medie timp în care integrăm treptat făina rămasă.
  • După ce se formează un aluat neted, îl frământăm timp de 5 minute.
  • Așezăm aluatul format într-un vas uns cu ulei, îl acoperim și îl lăsăm la crescut 45 de minute sau până își dublează dimensiunea.
  • Între timp preîncălzim cuptorul la 230 °C. Împărțim aluatul crescut în două bucăți, apoi îl lăsăm să se odihnească 5 minute acoperit, apoi, aplatizăm cele două bucăți în forme ovale.
  • Pentru sosul pesto, punem toate ingredientele în mixer și le amestecăm până devin o pastă cremoasă.
  • Întindem 3 linnguri de sos pesto pe fiecare oval, completăm cu bucățile de pui și brânzeturi.
  • Coacem fiecare lipie până începe să se rumenească și brânza se topește.
  • Presărăm petrunjel pe deasupra și servim cu plăcere. Lipia cu pui este gata, poftă bună!
lipie cu pui

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne