Lasagna cu carne tocata.

INGREDIENTE

 

  • 1 kg de carne tocata de porc
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri de pasta de ardei
  • 2 linguri de ketchup
  • 150 ml pasta de rosii
  • 6 linguri de parmezan
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 3 linguri de ulei patrunjel pentru decor
  • sare
  • piper
  • 80 gr de unt
  • 60 gr de faina
  • 600 de ml de lapte
  • o cutie de foi lasagna
  • 200 ml bulion pentru a inmuia foile in el

PAȘI

  • Curatam ceapa si usturoiul si le tocam marunt.
  • Intr-o tigaie incingem uleiul si punem la calit ceapa si usturoiul, Cand legumele s-au calit, adaugam carnea toccata, amestecand continuu.
  • Adaugam pasta de ardei si ketchup-ul si lasam sa fiarba timp de 10 minute apoi adaugam busuioc uscat si pasta de rosii.
  • Se prepara sosul bechamel din untul topit in cratita, se adauga faina si treptat laptele, un pic de sare si piper. Se face un sos dens.
  • Foile de lasagna se pun, pe rand, la inmuiat in 200 ml bulion.
  • Intr-un vas termorezistent, il ungem cu unt, punem prima foaie de lasagna, ungem cu sos bechamel, apoi punem umplutura de carne, presaram parmezan, alta foaie de lasagna, sos bechamel, umplutura, presaram parmesan si tot asa pana am terminat de aranjat foile de lasagna, sosul bechamel si umplutura de carne si deasupra parmezanul. Cand e totul aranjat in vas, turnati restul de bulion in vas, daca v-a mai ramas din cel pentru inmuiat foile.
  • O punem la cuptor pentru 60 de minute, la 180 de grade. Asezonam cu patrunjel.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne