Langosi

INGREDIENTE

 

  • 1 kg faina
  • 500 ml. apa calduta
  • 1 lingura sare
  • Maia: 25 g. drojdie proaspata Secretul Bunicii
  • 1 lingurita zahar
  • putina apa calduta

PAȘI

  • Se pregateste maiaua – se zdrobeste drojdia intr-un bol (eu folosesc Secretul Bunicii, mi se pare cea mai ok), se aduga o lingurita de zahar, se amesteca, se pune putina apa calduta cat sa se omogenizeze compozitia si se pudreaza cu faina. Se lasa apoi la crescut.
  • Se amesteca cu faina pregatita, adica cernuta cu apa calduta si cu o lingura (de supa) cu sare. Aluatul trebuie sa fie moale si lipicios.
    Se lasa la dospit intr-un loc calduros.
  • Se desprinde cu grija de pe margini, cu mainile unde cu ulei.
    Se rastoarna pe masa unsa bine cu ulei si se incepe portionarea cu ajutorul unei linguri sau direct cu mana.
  • Fiecare bila de aluat se turteste un pic cu mainile si apoi se pune la prajit in ulei incins. Se serveste cu smantana si branza sau cu ce preferati. Pofta buna!
langos

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne