Langos

INGREDIENTE

 

  • 300 gr faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 250 ml apa
  • 1/2 lingurita sare
  • ulei pt prajit
  • ceapa verde 1 legatura
  • bacon 150 gr
  • smantana 150 gr
  • cascaval 150 gr
  • usturoi 4 catei

PAȘI

  • pune apa intr o cana si dizolva sarea in ea
  • intr un bol pune faina, drojdia, se adauga apa cu sare . amesteca bine ingredientele pana ce obtii un aluat pregatit pt framantat 🙂
  • in functie de textura se mai poate adauga putina apa sau faina
  • dupa ce ai framantat bine bine coca,pune un prosop deasupra bolului si lasa l la dospit aprox. 40 minute
  • dupa cele 40 min, ia coca si o pune pe masa de lucru pe care ai presarat faina,si framanta inca 2-3 minute
  • imparte coca in cate buc doresti sa faci. intinde le cu sucitorul, dar te ajuti si demaini, tragand de margini
  • intre timp pui ulei in tigaie, mai mult ulei chiar .. enevoie sa se prajeasca intr o baie de ulei pt ca mijlocul sa fie pufos si marginile crocante
  • ne apucam de prajit ! 🙂 fiecare in parte, nu se lasa f mult, sa fie rumene, se scot peservetele de hartie.
  • cum servim: se unge cu smantana, presari cascaval, codita cepii taiata , bacon taiat marunt si prajit…si pt un plus de gust… usturoi zdrobit :))
  • hmmm spor la gatit!

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne