INGREDIENTE
- 300 gr faina
- 1 plic drojdie uscata
- 250 ml apa
- 1/2 lingurita sare
- ulei pt prajit
- ceapa verde 1 legatura
- bacon 150 gr
- smantana 150 gr
- cascaval 150 gr
- usturoi 4 catei
PAȘI
Vrei sa faci cei mai deliciosi langos? Reteta spune asa:
- pune apa intr o cana si dizolva sarea in ea
- intr un bol pune faina, drojdia, se adauga apa cu sare . amesteca bine ingredientele pana ce obtii un aluat pregatit pt framantat 🙂
- in functie de textura se mai poate adauga putina apa sau faina
- dupa ce ai framantat bine bine coca,pune un prosop deasupra bolului si lasa l la dospit aprox. 40 minute
- dupa cele 40 min, ia coca si o pune pe masa de lucru pe care ai presarat faina,si framanta inca 2-3 minute
- imparte coca in cate buc doresti sa faci. intinde le cu sucitorul, dar te ajuti si demaini, tragand de margini
- intre timp pui ulei in tigaie, mai mult ulei chiar .. enevoie sa se prajeasca intr o baie de ulei pt ca mijlocul sa fie pufos si marginile crocante
- ne apucam de prajit ! 🙂 fiecare in parte, nu se lasa foarte mult, sa fie rumene, se scot peservetele de hartie.
- cum servim: se unge cu smantana, presari cascaval, codita cepii taiata , bacon taiat marunt si prajit…si pt un plus de gust… usturoi zdrobit :))
- Dupa cum poti vedea, pentru a face langos retata este simpla. Spor la gatit!