Krem a la Krem

INGREDIENTE

 

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 Crem ole ciocolata
  • Crema
  • 450 ml frisca
  • 200 ml lapte
  • 1 crem ole vanilie
  • 200 gr mascarpone
  • Glazura
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 50 gr unt
  • 50 ml frisca
  • Fructe

PAȘI

  • Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, iar gablenusurile se freca cu zaharul pana se albesc putin. Se amesteca si se adauga plicul de crem ole de ciocolata, care se incorporeaza incet cu o lingura de lemn. Se coace la foc mediu 25-30 de minute. Atentie: blatul nu trebuie sa fie foarte inalt, asa ca nu va speriati daca o sa dea putin inapoi cand il scoateti.
  • Crema: Se amesteca frisca, laptele si plicul de crem ole de vanilie si se bat bine pana se obtine o compozitie destul de tare. Se incorporeaza mascarponele incet, folosind o lingura de lemn, pentru a nu se taia.
  • Glazura: Se pun la foc mic, ciocolata, untul si frisca, amestecand continuu pana la omogenizare. Se ia de pe foc si se lasa putin la racit.
  • Peste blatul racit in prealabil eu asez fructe, ce am prin casa, portocale visine sau orice fruct va place, ar fi bine sa fie putin acrisor, apoi crema rece si glazura putin calduta pentru a se intinde bine. Atentie: nu fierbinte!!!

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne