Cea mai uşoară reţetă de cozonac trandafir! E gata imediat!


Ingrediente

 • 500 g de faină albă
 • 20 g de drojdie proaspătă Secretul Bunicii
 • 150 g zahăr
 • 250 ml lapte
 • 3 ouă
 • 100 g unt
 • Vanilie
 • Coaja de lămâie
 • Mod De Preparare

  Atunci când vrei un desert vedetă pe masa de Sărbători, încearcă neapărat această reţetă de cozonac trandafir. Vei vedea cât este de delicios! Află cum o poţi prepara:


  Se cerne mai întâi făina şi se lasă în bucătărie să se “acomodeze”. Gălbenuşurile celor 3 ouă se freacă cu puţină sare şi zahărul indicat în reţetă, ţinându-le la căldură până se dizolvă tot zahărul.

  Se pun doua pahare de făină într-un vas smălţuit şi se amestecă cu drojdia înmuiată într-o cană de lapte călduţ, puţin îndulcit. Se mai adăugă coaja de lămâie, vanilia, o cantitate mică de zahăr şi circa o treime din cantitatea de unt indicată în reţetă. Se amestecă totul cu o furculiţă, se presară cu faină, se acoperă cu un prosop curat şi se lasă la dospit, la loc călduţ, pentru aproximativ 25-30 de minute. În timp ce aluatul creşte, se unge o formă rotundă cu unt proaspăt şi se presară pe margini şi pe fund zahăr tos.

  După ce aluatul a crescut, se întinde pe o planşetă unsă cu ulei, o foaie groasă de circa 1 cm, de formă dreptunghiulară şi se unge pe întreaga suprafaţă cu restul de unt, care a fost în prealabil frecat spumă şi amestecat cu circa 100 g zahăr. Se pot presăra pe deasupra mici cubuleţe de dulceaţă de portocale, boabe din dulceaţă de vişine sau stafide.

  Se rulează foaia, se taie în bucăţi rotunde, groase de 1,5- 2 cm, care se aşează în formă pe lat, de jur împrejur până în centru; nu trebuie să fie aşezate prea înghesuite, pentru ca să aibă loc să crească.

  Se unge cu ou şi se lasă la dospit aproximativ 40-50 de minute.

  După ce aluatul a crescut, se unge din no cu ou şi se introduce în cuptor la un foc potrivit. Aluatul este copt când începe să se dezlipească de marginile formei, adică după aproximativ 40 de minute.

  Se scoate forma din cuptor, lăsându-se să se răcorească aproximativ 15 minute, după care “trandafirul” se răstoarnă pe o farfurie călduţă. Se poate servi simplu sau presărat cu zahăr vanilat. 


  Retete Similare

  COZONAC CU MIGDALE DULCE DELICIOS
  ...

  vezi rețeta
  Cozonac savuros Babka, după o reţetă delicioasă Jamila Cuisine
  ...

  vezi rețeta