Bagheta franţuzească - un deliciu!


Ingrediente

 • 300 g de faină
 • 70 g de drojdie proaspătă Secretul Bunicii
 • 150 ml de apă
 • 1-2 linguriţe de zahăr
 • ½ linguriţă de sare
 • Ulei de măsline
 • Mod De Preparare

  Bagheta franţuzească este unul dintre cele mai faimoase şi mai apreciate tipuri de pâine din întreaga lume. Este foarte aromată, cu o coajă crocantă şi miezul moale şi gustos. Află cum o poţi prepara:

  Într-un castron mai mare, amestecăm apa călduţă cu zahărul şi drojdia şi lăsăm deoparte pentru aproximativ 10 minute. Turnăm treptat făina şi amestecăm încontinuu. Acoperim cu un prosop de bucătărie şi lăsăm la dospit pentru aproximativ 20 de minute.

  Punem sarea şi transferăm aluatul pe planşa de lucru. Frământăm până când obţinem un aluat moale şi elastic. Îl adunăm sub forma unei bile şi îl punem într-un vas uns cu ulei de măsline. Acoperim bolul cu folie de plastic şi îl lăsăm la dospit pentru aproximativ 45 de minute. 

  Transferăm aluatul pe planşa de lucru, presărată cu făină şi îl întindem cu sucitorul în forma unui dreptunghi, pe care îl împăturim, aducând marginile către centru. Aşezăm din nou aluatul în vas, îl acoperim cu folie de plastic şi îl lăsăm la dospit pentru aproximativ 60 de minute.

  Aşezăm aluatul pe planşa de lucru şi îl tăiem în jumătate cu ajutorul unui cuţit. Răsucim fiecare dintre părţi până când obţinem forma clasică de baghetă şi le poziţionăm în forme speciale. Le lăsăm din nou la dospit pentru aproximativ 50 de minute.

  Facem 2-3 crestături cu un cuţit pe fiecare dintre baghete şi le dăm la copt pentru aproximativ o jumătate de oră. Ajută dacă poziţionăm sub baghete, în cuptor, câteva cuburi de gheaţă într-o tavă încinsă pentru a produce abur.

  Scoatem baghetele din cuptor şi le lăsăm la răcit pentru aproximativ un sfert de oră înainte de a le tăia.


  Retete Similare

  Biscuiţi săraţi gustoşi, perfecţi pentru a fi luaţi la pachet
  ...

  vezi rețeta
  Ai poftă de sărăţele de casă? Descoperă cea mai uşoară reţetă!
  ...

  vezi rețeta