INGREDIENTE
- INGREDIENTE:1,2 kg faina,300 gr osanza(hai),3 galbenusuri,3 linguri zahar,un praf de sare,1 lingura zahar,2 linguri otet,apa minerala cat cuprinde.
- UMPLUTURA: gem de capsuni sau rahat, zahar praf
PAȘI
Pentru HAIOSE, rețeta specifică următorii pași:
- Din osanza si 600 gr faina facem un fel de aluat.cu care o sa ungem de trei ori aluatul pe care-l vom facem din restul de ingrediente.
- Din primul aluat facem trei gramajoare.Din celalalt aluat se intinde o foaie foarte subtire pe care il ungem cu prima gramajoara il impaturim il lasam la rece o jumatate ora si apoi repetam inca de doua ori ungerea si impaturitul.
- Dupa fiecare ungere lasam aluatul la rece.Trebuie sa impaturim de fiecare data aluatul in acelasi sens.Inainte de coacere intindem aluatul de grosimea unui deget . Se vor taia patratele cu un cutit infierbantat in foc. Se umplu cu gem de capsuni si rahat(dupa preferinte).
- Punem o sobitoare ca sa nu curga gemul afara.Le coacem la foc potrivit cu deschizatura catre interiorul cuptorului.Dupa coacere se dau prin zahar praf.