INGREDIENTE:
Pentru aluat:
- 320 ml apă călduță
- 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 13 g zahăr
- 30 ml ulei
- 420 g făină
Pentru topping:
- 70 g unt topit
- 3 căței de usturoi
- 1 linguriță condimente
- Sare
- Parmezan
- Pătrunjel tocat
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii alături de puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze pentru 5-10 minute.
- Amestecăm drojdia, apa și zahărul într-un bol mare. Adăugăm uleiul de măsline și jumătate din făină, amestecând constant. Batem la viteză mică timp de 2 minute. Punem aluatul pe masă, îl frământăm cu mâinișe 3-4 minute, până devine moale și elastic.
- Ungem aluatul cu ulei, îl punem într-un vas, îl acopeim cu folie de aluminiu și îl lăsăm la crescut 1-2 ore, la loc cald.
- Aluatul crescut îl modelăm într-un dreptunghi și cu ajutorul unui cuțit, tăiem 16 felii. Rulăm fiecare felie și o înnodăm. Punem bucățile pe o tavă și le lăsăm să se odihnească 30-45 de minute.
- Între timp preîncălzim cuptorul și preparăm toppingul. Amestecăm untul, usturoiul, condimentele și sarea. Periem fiecare bucată cu sos, apoi le așezăm pe o tavă cu folie de copt.
- Coacem pentru 20 de minute sau până se rumenesc și devin aurii. Le scoatem, le periem din nou cu usturoi și unt și presărăm parmezan și pătrunjel pe deasupra.
- Poftă bună!