Gustari cu parmezan și usturoi

INGREDIENTE:

 

Pentru aluat:

  • 320 ml apă călduță
  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 13 g zahăr
  • 30 ml ulei
  • 420 g făină

Pentru topping:

  • 70 g unt topit
  • 3 căței de usturoi
  • 1 linguriță condimente
  • Sare
  • Parmezan
  • Pătrunjel tocat

 

PAȘI:

 

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii alături de puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze pentru 5-10 minute.
  • Amestecăm drojdia, apa și zahărul într-un bol mare. Adăugăm uleiul de măsline și jumătate din făină, amestecând constant. Batem la viteză mică timp de 2 minute. Punem aluatul pe masă, îl frământăm cu mâinișe 3-4 minute, până devine moale și elastic.
  • Ungem aluatul cu ulei, îl punem într-un vas, îl acopeim cu folie de aluminiu și îl lăsăm la crescut 1-2 ore, la loc cald.
  • Aluatul crescut îl modelăm într-un dreptunghi și cu ajutorul unui cuțit, tăiem 16 felii. Rulăm fiecare felie și o înnodăm. Punem bucățile pe o tavă și le lăsăm să se odihnească 30-45 de minute.
  • Între timp preîncălzim cuptorul și preparăm toppingul. Amestecăm untul, usturoiul, condimentele și sarea. Periem fiecare bucată cu sos, apoi le așezăm pe o tavă cu folie de copt.
  • Coacem pentru 20 de minute sau până se rumenesc și devin aurii. Le scoatem, le periem din nou cu usturoi și unt și presărăm parmezan și pătrunjel pe deasupra.
  • Poftă bună!
reteta-3

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne