INGREDIENTE:
- 2 căni de făină fără gluten
- 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- ¼ lingură de praf de copt
- ¼ lingură sare
- ½ lingură condimente plăcintă de mere
- ¼ lingură de ghimbir măcinat
- 20 g unt topit
- ¼ cană sos de mere
- ¾ cană zahăr
- 2 ouă
- ¾ cană lapte
- 1 măr decojit și tăiat în bucăți foarte mici
- ½ cană nuci tocate
Pentru topping:
- ¼ zană zahăr
- 1 linguriță scorțișoară
- 1 vârf de cuțit sare
- 15 g unt
PAȘI:
- Preîncălzim cuptorul. Ungem o tigaie cu unt topit. Într-u bol amestecăm făina, amestecul de drojdie, praful de copt, sarea, condimentele de plăcintă de mere și ghimbirul.
- Într-un al vas mare batem untul topit, sosul de mere și zahărul. Amestecăm ouăle până se omogenizează conținutul și amestecăm și laptele.
- Adăugăm peste vasul cu unt și lapte, amestecul de făină și îl integrăm amestecând ușor. Adăugăm cu grijă nucile și merele tăiate. Când aluatul de gogoși cu mere s-a format, îl punem la un loc cald și îl lăsăm să se ridice pentru 15-20 de minute.
- Aluatul crescut îl împărțim în gogoși, pe care le punem la coptor și le coacem pentru 8-9 minute. Când s-au făcut le lăsăm să se răcească.
- Topim untul pentru topping și amestecăm într-un bol mic scorțișoara, zahărul și sarea. Ungem gogoșile cu unt topit și le presărăm cu mix-ul de scorțișoară fiecare dintre gogoșile cu mere.
- Poftă bună!