Gogosi rapide

INGREDIENTE

 

  • 2 oua
  • 1/2 cana cu zahar
  • 1 cana iaurt
  • 250 gr.faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • arome , zahar vanilat sau esenta de lamaie

PAȘI

  • Eu am facut aluatul cu mixerul. Intr-un bol am batut oualele, sarea, zaharul, iaurtul si aromele. Am adaugat faina impreuna cu praful de copt, aluatul trebuie sa curga ca o smantana groasa. Daca aluatul este mai moale gogosile vor fi mai pufoase si dupa ce sunt coapte vor avea gauri in sectiune, daca aluatul este mai tare gogosile vor iesi mai dense, dar fiecare face cum e place .Pentru prajit eu am folosit o craticioara de teflon mai inalta , cu diametrul mai mic, nu folositi o cratita prea mare pentru ca se coc foarte repede si trebuie avut grija. Am pus uleiul la incins , la foc iute, dupa care am redus flacara si am inceput sa pun aluatul cu lingura, gogosile se vor ridica la suprafata si se vor intoarce singure, trebuie sa va asigurati ca temperatura sa fie corespunzatoare ca sa se prajeasca bine si se scot cu o paleta intr-un castron si punem servetele absorbante. Se servesc pudrate cu zahar , cu smantana si dulceata si cu ce doreste fiecare dupa gust.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne