Rețetă gogoși pufoase

INGREDIENTE

  • Ingrediente gogoși pufoase: 0,500 kg faina,200 ml lapte,5 linguri zahar,2 plicuri zahar vanilat,1 plic drojdie uscata(20 gr),2 oua,4 inguri de unt,ulei pentru prajit, zahar pudra cu gust de vanilie.

PAȘI

Pentru aceasta rețetă gogoși pufoase, trebuie să urmezi acești pași:

  • Intr-un castron punem faina si in mijloc laptele putin caldut,drojdia,zaharul,zaharul vanilat,ouale si untul topit si racit putin.
  • Se amesteca toate foarte bine aluatul pana devine elastic si putin mai moale .Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.Se intinde aluatul in foaie mai groasa si cu un pahar taiam rondele si le lasam la dospit pe planseta inca 20-30 minute.
  • Aceste gogoși pufoase se pot umple si cu gem daca doresti.In tigaia cu uleiul incins se pun la prajit cu susul in jos adica partea de sus sa vina in tigaie partea de jos pentru ca atunci se formeaza acel gol in interior.
  • Dupa ce s-au copt se scot pe servetele absorbante si apoi se pudreaza cu zahar pudra cu gust de vanilie.
reteta gogosi pufoase

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne