Ce e mic, pufos și pe placul tuturor? Desigur, gogoșile pufoase! În caz că iți este poftă de ceva dulce și îți dorești sa te ocupi chiar tu de prepararea desertului, nu mai sta pe gânduri și apucă-te să frămânți aluatul pentru aceste mici plăceri rupte din rai.
Ingrediente:
- 100ml lapte cald
- 4 linguri de zahăr
- 25g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 250g făină albă
- 3 ouă
- coajă de lămâie
- 30ml lapte
- 25g unt.
Nimeni nu știe exact cine le-a inventat și cum a reușit să o facă, cert este că au ajuns să fie foarte populare în zilele noastre. Tot ce putem face este să le savurăm și să ne bucurăm de simpla lor preparare chiar la noi acasă.
Pufoase, aromate, simple sau umplute cu tot felul de glazuri, gogoșile au fost și au ramas unul dintre cele mai populare deserturi din întreaga lume. Imaginea clasică a polițistului din filmele americane care iși savurează fericit gogoașa este imposibil de șters din memorie, mai ales datorită faptului că această scenă este întâlnită în extrem de multe filme.
Îți amintești cu siguranță de momentul acela când ți-ai invitat prietena cea mai bună la tine acasă pentru a schimba câteva vorbe și ați pierdut ore întregi vorbind despre tot felul de lucruri. Știi ce mai lipsea? Bineînțeles, o gogoașă pufoasă!
Sau chiar în dimineața aceasta, când micul dejun a fost lipsit de farmec și simțeai nevoia de ceva mai mult. Gogoașa ar fi trebuit sa fie acolo!
Sau când s-au strâns toți la tine acasă si v-ați bucurat de o cină minunată, dar seara nu a fost atat de dulce pe cât se așteptau. Ei bine, gogoșile pufoase ar fi trebuit să primească și ele o invitație.
Data viitoare când îți dorești să te bucuri de un dulce pufos și delicios, urmarește rețeta gogoșilor pufoase pas cu pas și încearcă să le gătești chiar tu!