Rețetă gogoși pufoase

INGREDIENTE

  • 3 și ½ căni făină
  • 17 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • ¾ căni lapte
  • ¾ căni zahăr
  • ¼ pachet unt
  • ½ linguriță sare
  • 2 ouă
  • 2 linguri ulei
  • 1 cană zahăr pudră

PAȘI

  • Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină și o linguriță de zahăr.
  • Într-un bol amestecați laptele, zahărul, untul și sarea, pănă totul se topește. Adăugați ouăle și băteți-le cu un mixer sau un tel circa 30 de secunde, pentru a se combina.
  • Măriți viteza mixerului și bateți încă 3 minute.
  • Adăugați făina rămasă, puțin căte puțin, amestecând compoziția cu drojdia.
  • Lăsați la dospit, acoperind compoziția cu un prosop, până se dublează ca mărime.
  • Scoateți aluatul de gogosi pufoase de la dospit și așezați-l pe masă. Rupeți din el bucățele, pe care le presați ușor cu podul palmei pe masă, pentru a crea ușoare cerculețe.
  • Acoperiți-le cu un prosop timp de 45 de minute.
  • Încingeți uleiul la 180 grade C. Așezați aluatul în tigaie, întorcându-l de câte ori este nevoie până la coacere.
  • Presărați zahărul pudră pentru încă un strop de aromă.
  • Le puteți servi cu dulceață, cremă de ciocolată, iaurt sau smântână.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne