INGREDIENTE:
- 3 căni de făină
- 1 cană de apă caldă
- 14 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1 linguriță ulei
- 1 linguriță sare
- Ulei pentru prăjit
Glazura:
- 1 cană zahăr pudră
- 3 lingurițe de Nutella
- 4 linguri frișcă sau lapte
- Un vârf de sare
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț și o lăsăm să se activeze 5 minute.
- Într-un bol amestecăm apa, amestecul de drojfie și zahărul. Adăugăm ulei și sare și cele 2 căni jumătat de făină
- Se frământă aluatul cu mâna timp de 5 minute, până se formează o bilă. Adăugăm făina rămasă și frământăm, până acesta devine moale și plin. Îl punem într-un bol și îl lăsăm o oră, până își dublează dimensiunea.
- Îl împărțim în două și începem să tăiem aluatul în forma de gogoși italiene. Încălzim uleiul și le adăugăm când acesta se încinge. Le lăsăm aproximativ un minut pe fiecare parte până se rumenesc. Folosind o lingură, le scoatem le așezăm pe o foaie de prăjituri și repetăm tot procesul și cu cealată jumătate.
- Într-un bol batem nutella, laptele sau frișca, zahărul pudră și praful de sare până se formează o cremă netedă.
- Odată răcite gogoșile, le scufundăm în glazura de Nutella. Poftă bună!