Gogoși Italiene cu Nutella

INGREDIENTE:

 

  • 3 căni de făină
  • 1 cană de apă caldă
  • 14 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 linguriță ulei
  • 1 linguriță sare
  • Ulei pentru prăjit

 

Glazura:

 

  • 1 cană zahăr pudră
  • 3 lingurițe de Nutella
  • 4 linguri frișcă sau lapte
  • Un vârf de sare

 

PAȘI:

 

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț și o lăsăm să se activeze 5 minute.
  • Într-un bol amestecăm apa, amestecul de drojfie și zahărul. Adăugăm ulei și sare și cele 2 căni jumătat de făină
  • Se frământă aluatul cu mâna timp de 5 minute, până se formează o bilă. Adăugăm făina rămasă și frământăm, până acesta devine moale și plin. Îl punem într-un bol și îl lăsăm o oră, până își dublează dimensiunea.
  • Îl împărțim în două și începem să tăiem gogoșile. Încălzim uleiul și le adăugăm când acesta se încinge. Le lăsăm aproximativ un minut pe fiecare parte până se rumenesc. Folosind o lingură, le scoatem le așezăm pe o foaie de prăjituri și repetăm tot procesul și cu cealată jumătate.
  • Într-un bol batem nutella, laptele sau frișca, zahărul pudră și praful de sare până se formează o cremă netedă.
  • Odată răcite gogoșile, le scufundăm în glazura de Nutella. Poftă bună!
gogosi-nutella

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne