INGREDIENTE:
- 3 căni de făină
- 1 cană de apă caldă
- 14 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1 linguriță ulei
- 1 linguriță sare
- Ulei pentru prăjit
Glazura:
- 1 cană zahăr pudră
- 3 lingurițe de Nutella
- 4 linguri frișcă sau lapte
- Un vârf de sare
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț și o lăsăm să se activeze 5 minute.
- Într-un bol amestecăm apa, amestecul de drojfie și zahărul. Adăugăm ulei și sare și cele 2 căni jumătat de făină
- Se frământă aluatul cu mâna timp de 5 minute, până se formează o bilă. Adăugăm făina rămasă și frământăm, până acesta devine moale și plin. Îl punem într-un bol și îl lăsăm o oră, până își dublează dimensiunea.
- Îl împărțim în două și începem să tăiem gogoșile. Încălzim uleiul și le adăugăm când acesta se încinge. Le lăsăm aproximativ un minut pe fiecare parte până se rumenesc. Folosind o lingură, le scoatem le așezăm pe o foaie de prăjituri și repetăm tot procesul și cu cealată jumătate.
- Într-un bol batem nutella, laptele sau frișca, zahărul pudră și praful de sare până se formează o cremă netedă.
- Odată răcite gogoșile, le scufundăm în glazura de Nutella. Poftă bună!