INGREDIENTE:
Pentru aluat:
- 3 căni făină
- 1 cană apă caldă
- 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1 linguriță ulei
- 1 lingură sare
- 1 lingură zahăr
- Ulei pentru prăjit
Pentru glazură:
- 1 cană zahăr pudră
- 3 linguriță Nutella
- 4 lingurițe de frișcă sau lapte
- Un praf de sare
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduț și o lăsăm să se activeze timp de 5-10 minute.
- Într-un bol mare amestecăm apa caldă, drojdia, zahărul, puțin ulei și sare. Adăugăm puțin câte puțin 2 căni jumătate de făină. Amestecăm bine cu mâna timp de 5 minute, până se integrează făina.
- Adăugăm făina rămasă și amestecăm pentru a obține un aluat moale și pufos. Îl formăm într-o bilă, îl ungem cu ulei, îl acoperim cu un prosop și îl lăsăm la crescut o oră sau până când își dublează dimensiunea.
- Împărțim aluatul crescut în jumătate. Punem uleiul la încălzit. Întindem aluatul, tăiem gogoșile italiene. Le punem în uleiul încins și le gătim aproximativ 1 minut pe fiecare parte până se rumenesc. Folosind o lingură, scoatem gogoșile. Cât timp se răcesc gogoșile facem glazura.
- Într-un bol amestecăm Nutella, frișca/laptele, zahărul pudră și praful de sare până devine neted.
- Scufundăm fiecare gogoașă italiană în glazură și servim cu plăcere.
- Poftă bună!