INGREDIENTE
- 600 gr faina alba
- un cub drojdie proaspata secretul bunicii
- 1 ou
- 400 ml apa calda
- 3 linguri zahar
- un praf de sare
- zahar pudra vanilat ptr. pudrat
- ulei pentru prajit
PAȘI
Pentru o porție gustoasă de gogoși inelușe, trebuie să:
- 1.Se pune faina intr-un lighean si se pune oul batut se adauga drojdia, sarea, zaharul si apa si se framanta bine pana se obtine o coca moale.
- 2.Se lasa la dospit cca. 30 min. Cand aluatul a crescut, se iau bucati de aluat si se modeleaza gogosi cu gaura in mijloc in forma de inelus.
- 3.Aceste gogoși inelușe se pun la prajit in uleiul incins. Prajim gogoselele pe ambele parti, apoi le punem intr-un vas tapetat cu hartie absorbanta. Dupa ce s-au racorit le pudram cu zahar vanilat.