Rețetă gogoși glazurate

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

  • ½ cană lapte
  • ¼ cană apă
  • ¼ cană ulei vegetal
  • 1 ou
  • 1 lingură sare
  • ¼ cană zahăr
  • 3 căni făină
  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii

Pentru glazură:

  • 1 cană de zahăr
  • 2 linguri apă clocotită
  • ¼ lingură făină

PAȘI:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze.
  • Amestecăm făina, sarea și zahărul într-un bol de dimensiuni medii. În alt bol amestecăm laptele, apa și uleiul, pe foc. Adăugăm drojdia.
  • Turnăm amestecul lichid peste cel uscat și mixăm bine la viteză mică. Apoi creștem la viteză medie 2-3 minute. Adăugăm oul și suficientă făină din cea rămasă pentru a forma un aluat ferm.
  • Frământăm pe masă 5-7 minute până aluatul devine neted și elastic. Apoi, îl punem într-un bol, îl ungem cu ulei, îl acoperim și îl lăsăm la crescut.
  • Aluatul pentru gogoși glazurate crescut îl împărțim în 2. Fiecare bucată o întindem cu ajutorul unui făcăleț și cu un pahar tăiem gogoșile. Le așesăm pe o tavă și le lăsăm și pe acestea la crescut.
  • Punem gogoșile la prăjit într-o baie de ulei, câteva deodată, până de rumenesc. Apoi le punem pe prosoape de hârtie pentru a absorbii surplusul de ulei.
  • Preparăm glazura. Într-un bol mic amestecăm toate ingredientele până se combină, apoi înmuiem pe rând gogoșile, le presărăm cu zahăr pudră și le servim cu plăcere!
  • Gogoșile glazurate sunt gata, poftă bună!
gogosi glazurate

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne