Rețetă gogoși glazurate cu topping de caramel

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

  • 3 căni jumătate făină
  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • Jumătate cană lapte
  • 100 g unt
  • Un sfert de cană de zahăr
  • 1 lingură sare
  • 3 ouă, temperatura camerei

Pentru glazură:

  • 250 g ciocolată cu lapte tocată fin
  • Un sfert de cană de smântână
  • 30 g unt
  • 2 lingurițe de sirop de porumb
  • 1/3 cană nuci tocate

Pentru toppingul de caramel:

  • 10 caramele
  • 2 lingurițe de smântână

PAȘI:

Pentru a face gogoși glazurate trebuie să faic astfel:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii alături puțin lapte călduț și o lăsăm să se activeze pentru 5-10 minute.
  • Amestecăm 2 căni și jumătate de făină și drojdia activată. Încălzim laptele, untul, zahărul și sarea într-un bol mic la foc mediu, până se topește untul și zahătul se dizolvă.
  • Cu ajutorul unui mixer, amestecăm ingredientele până se incorporează complet. Adăugăm ouăle și mixăm încă 3 minute, la viteză medie. Integrăm făina rămasă și mixăm până aluatul devine moale și ușor lipicios.
  • Frământăm timp de 5 minute, apoi formăm aluatul într-o bilă. Îl ungem cu ulei și îl punem într-un bol. Îl acoperim cu o folie de plastic și îl lăsăm să crească pânî își dublează dimensiunea, aproximativ 2 ore. După ce a crescut îl punem la frigider, cel puțin o oră sau peste noapte.
  • Întindem aluatul cu un făcăleț și tăiem gogoșile cu un inel de patiserie sau cu un pahar. Acoperim gogoșile cu folie de plastic și le lăsăm să crească 30 de minute.
  • Între timp, facem glazura cu ciocolată. Într-un bol de sticlă, amestecăm smântâna, untul și siropul de porumb și le punem la cuptorul cu microunde 45 sec. Dacă este necesar, amestecm până când untul s-a topit complet. Adăugăm ciocolata tocată și amestecăm până aceasta se topelte și se integrează în conținut.
  • Preîncălzim uleiul într-o oală adâncă. Punem cu grijă gogoșile, câte 3-4 simultan și le prăjim câte un minute pe o parte. Înainte de a adăuga glazura, le lăsăm 15-20 de minute să se răcească. După aceea, scufundăm gogoșile în glazură, presărăm nucile măruțite pe deasupra.
  • Pentru toppingul de caramel, încălzim caramelele și smântâna, într-un vas la microunde, până se topește și se netezește.
  • Se adaugă toppingul peste gogoșile glazurate și se servesc. Poftă bună la gogoși glazurate!
gogosi glazurate

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne