Rețetă gogoși glazurate cu cremă de brânză

INGREDIENTE:

  • 50 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 30 ml apă
  • 850 g făină
  • 250 ml lapte
  • 1 unt
  • 6 gălbenușuri ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 1 lingăriță aromă de dovleac

Umplere

  • 500 g cremă de brânză
  • 2 căni zahăr pudră
  • Piure de dovleac

Glazură

  • 250 ml smântână
  • 250 g fulgi de ciocolată

PAȘI:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțiă apă caldă pentru a o activa.
  • Pentru a face gogoși glazurate, cu ajutorul unui mixer amestecăm făina, laptele, untul, gălbenușul, zahărul și amestecul de drojdie. Mixăm până când aluatul se așează, timp de 4-5 minute.
  • Punem aluatul într-un castron uns cu ulei, îl acoperim cu un prosop și îl lăsăm la crescut într-o zonă caldă. Atunci când aluatul și-a dublat dimensiunea îl punem pe masă și îl îndindem.
  • Cu ajutorul unui pahar tăiem gogoșile și le așezăm pe foi de copt. Le lăsăm la aproximativ o oră la crescut.
  • Încălzim uleiul și adăugăm gogoșile și le lăsăm 40 secunde pe fiecare parte. Le scoatem și le așezăm pe un servețel pentru a absorbii uleiul.
  • Batem crema de brânză împreună cu zahărul și dovleacul, până când devine o cremă pufoasă și ușoară.
  • Într-un vas mic încălzim smântâna și adăugăm fulgii de ciocolată. După ce se topesc, amestecăm până sosul devine neted. Lăsăm să se răcească 20-30 de minute.
  • Facem o gaură în fiecare gogoasă, le umplem cu cremă. Adăugăm peste ele glazura de ciocolată.
  • Lăsăm glazura să se așeze și putem servi. Poftă bună la gogoși glazurate!
gogosi glazurate

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne