INGREDIENTE:
- 50 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 30 ml apă
- 850 g făină
- 250 ml lapte
- 1 unt
- 6 gălbenușuri ouă
- 6 linguri zahăr
- 1 lingăriță aromă de dovleac
Umplere
- 500 g cremă de brânză
- 2 căni zahăr pudră
- Piure de dovleac
Glazură
- 250 ml smântână
- 250 g fulgi de ciocolată
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțiă apă caldă pentru a o activa.
- Pentru a face gogoși glazurate, cu ajutorul unui mixer amestecăm făina, laptele, untul, gălbenușul, zahărul și amestecul de drojdie. Mixăm până când aluatul se așează, timp de 4-5 minute.
- Punem aluatul într-un castron uns cu ulei, îl acoperim cu un prosop și îl lăsăm la crescut într-o zonă caldă. Atunci când aluatul și-a dublat dimensiunea îl punem pe masă și îl îndindem.
- Cu ajutorul unui pahar tăiem gogoșile și le așezăm pe foi de copt. Le lăsăm la aproximativ o oră la crescut.
- Încălzim uleiul și adăugăm gogoșile și le lăsăm 40 secunde pe fiecare parte. Le scoatem și le așezăm pe un servețel pentru a absorbii uleiul.
- Batem crema de brânză împreună cu zahărul și dovleacul, până când devine o cremă pufoasă și ușoară.
- Într-un vas mic încălzim smântâna și adăugăm fulgii de ciocolată. După ce se topesc, amestecăm până sosul devine neted. Lăsăm să se răcească 20-30 de minute.
- Facem o gaură în fiecare gogoasă, le umplem cu cremă. Adăugăm peste ele glazura de ciocolată.
- Lăsăm glazura să se așeze și putem servi. Poftă bună la gogoși glazurate!