INGREDIENTE
- 400 g faină
- 50 g unt
- 50 g zahăr
- 15 g drojdie Secretul Bunicii
- 220 ml apă calda
- Ulei
- Zahăr pudră
- 5 g sare
PAȘI
- Drojdia se dizolvă în apa călduță, alături de 5 g zahăr și se lasă la crescut pentru circa 10 minute.
- Intru-un bol se adaugă 300 g faină, untul topit, zahărul, maiaua și sarea. Se bate cu mixerul, iar după un timp se adaugă ouăle și apa. După 3 minute la viteza medie, se adaugă faina rămasa puțin câte putin. Se continua amestecarea acestor gogosi frantuzesti pentru încă 5 minute .
- Coca se lasă 30 min acoperită la crescut.
- Se pune ulei într-o tigaie pana are o adâncime de 3-4 cm.
- Din coca obținută se iau bulgari de dimensiuni medii si se pun in tigaie. Se învârt pe ambele părți pana gogoșile incep să se rumenească.
- Când sunt calde se presară zahăr pudra peste ele.