INGREDIENTE
- 500 g faină
- 250 ml apă
- 20 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 50 ml ulei
- 2-3 linguri zahăr
- esență de vanilie după gust
- sare
- zahăr vanilat pentru la final
PAȘI
- Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduța, alături de o lingură de făină. Amestecați pentru un minut.
- Adăugați peste apa, esența, zahăul, uleiul și apoi apa, puțin câte puțin.
- Amestecă până totul se omogenizează.
- Puneți aluatul într-un bol, acoperit cu un prosop, la cădură. Așteptați până se dospește aluatul.
- După ce s-a umflat, scoateți-l din bo și începeți să îl frământați.
- Întindeți aluatul și creați diferite forme. Dacă doriți să iasă rotunde, folosiți un pahar, daca vreți alte forme folosiți instrumente speciale pentru gogoși de post.
- După ce formați gogoșile, lăsați-le să se mai umfle puțin, pentru 5 minute.
- Adăugați-le în uleiul încins din tigaie.
- Le puteți servi cu zahăr pudră sau cu dulceață sau ciocolată.
- Poftă mare!