INGREDIENTE
- -1 kg.faina de grau,
- -100 gr.zahar vanilie cu grad scazut de vanilie,
- -500 ml.lapte dulce,
- -3 linguri de ulei
- -1 cub drojdie.
PAȘI
Pentru o porție delicioasă de gogoși cu vanilie, trebuie să:
- -Se incalzeste putin lapte,asa cam ca apa de vara,se adauga cubul de drojdie,cateva linguri de faina si se face o maia,se lasa sa creasca pret de vreo zece minute dupa care se adauga peste faina,se mai adauga jumatate din zahar vanilat,sare si se face un aluat suficient de tare,adaugand lapte,putin cate putin,spre final se adauga si uleiul,putin cate putin si se continua framantarea,pana se obtine un aluat foarte elastic.Se lasa sa se odihneasca asa vreo 10 minute. -Se pune ulei intr-o tigaie si cand uleiul sfaraie se adauga gogosile facute sub diferite forme,se prajesc la foc iute,pe ambele parti. Aceste gogoși cu vanilie se pudreaza cu zahar vanilat cu ajutorul unei strecatori de inox. Sa aveti pofta dragilor!