INGREDIENTE:
- 2 căni de făină fără gluten
- 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- ¼ linguriță praf de copt
- ¼ lingură de sare
- ½ lingură de condimente pentru plăcinta de mere
- ¼ lingură ghimbir măcinat
- 60 g unt topit
- ¼ cană sos de mere
- ¾ cană lapte
- 1 măr decojit și tăiat în bucăți mici
- Nuci tocate
Pentru topping:
- ¼ cană zahăr
- 1 linguriță scorțișoară
- Vârf de cuțit de sare
- 30 g unt
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț și o lăsăm să se activeze pentru 5-10 minute.
- Într-un vas amestecăm făina, drojdia, praful de copt, sarea, condimentele de plăcintă și ghimbirul. Într-un alt vas mare combinăm untul topit, sosul de mere și zahărul. Adăugăm oul și amestecăm până se omogeniează. Adăugăm laptele și amestecăm bine.
- Integrăm cu grijă amestecul de făină în cel cu lapte și mixăm până se combină. Integrăm merele și nucile. Apoi, punem aluatul la crescut, la loc cald, timp de 15-20 de minute. Împărim aluatul în gogoși și preîncălzim cuptorul.
- Punem la copt pentru 8-9 minute. Între timp pregătim toppingul. Într-un bol mic amestecăm scorțișoara, zahărul și un vârf de sare. Ungem gogoșile cu unt topit și le presărăm cu scorțișoară-zahăr.
- Poftă bună!