Gogoși cu mere fără gluten

INGREDIENTE:

 

  • 2 căni de făină fără gluten
  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • ¼ linguriță praf de copt
  • ¼ lingură de sare
  • ½ lingură de condimente pentru plăcinta de mere
  • ¼ lingură ghimbir măcinat
  • 60 g unt topit
  • ¼ cană sos de mere
  • ¾ cană lapte
  • 1 măr decojit și tăiat în bucăți mici
  • Nuci tocate

Pentru topping:

  • ¼ cană zahăr
  • 1 linguriță scorțișoară
  • Vârf de cuțit de sare
  • 30 g unt

 

PAȘI:

 

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț și o lăsăm să se activeze pentru 5-10 minute.
  • Într-un vas amestecăm făina, drojdia, praful de copt, sarea, condimentele de plăcintă și ghimbirul. Într-un alt vas mare combinăm untul topit, sosul de mere și zahărul. Adăugăm oul și amestecăm până se omogeniează. Adăugăm laptele și amestecăm bine.
  • Integrăm cu grijă amestecul de făină în cel cu lapte și mixăm până se combină. Integrăm merele și nucile. Apoi, punem aluatul la crescut, la loc cald, timp de 15-20 de minute. Împărim aluatul în gogoși și preîncălzim cuptorul.
  • Punem la copt pentru 8-9 minute. Între timp pregătim toppingul. Într-un bol mic amestecăm scorțișoara, zahărul și un vârf de sare. Ungem gogoșile cu unt topit și le presărăm cu scorțișoară-zahăr.
  • Poftă bună!
gogosi-cu-mere-fara-gluten

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne