INGREDIENTE:
- 2 căni de făină fără gluten
- 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- ¼ linguriță praf de copt
- ¼ lingură de sare
- ½ lingură de condimente pentru plăcinta de mere
- ¼ lingură ghimbir măcinat
- 60 g unt topit
- ¼ cană sos de mere
- ¾ cană lapte
- 1 măr decojit și tăiat în bucăți mici
- Nuci tocate
Pentru topping:
- ¼ cană zahăr
- 1 linguriță scorțișoară
- Vârf de cuțit de sare
- 30 g unt
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț și o lăsăm să se activeze pentru 5-10 minute.
- Într-un vas amestecăm făina, drojdia, praful de copt, sarea, condimentele de plăcintă și ghimbirul. Într-un alt vas mare combinăm untul topit, sosul de mere și zahărul. Adăugăm oul și amestecăm până se omogeniează. Adăugăm laptele și amestecăm bine.
- Integrăm cu grijă amestecul de făină în cel cu lapte și mixăm până se combină. Integrăm merele și nucile. Apoi, punem aluatul pentru gogosi cu mere la crescut, la loc cald, timp de 15-20 de minute. Împărim aluatul în gogoși și preîncălzim cuptorul.
- Punem la copt pentru 8-9 minute. Între timp pregătim toppingul. Într-un bol mic amestecăm scorțișoara, zahărul și un vârf de sare. Ungem gogoșile cu mere cu unt topit și le presărăm cu scorțișoară-zahăr.
- Poftă bună!