Gogoși cu cremă de lămâie

INGREDIENTE:

 

Pentru aluat:

  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • Jumătate de cană de apă caldă
  • ¼ cană zahăr granulat
  • 1 lingură sare
  • 2 ouă mari
  • 60 g unt
  • 120 ml lapte
  • 4-5 căni făină
  • Ulei de prăjit

Pentru umplutură:

  • 1 cană zahăr
  • 60 g unt
  • ¾ cană suc de lămâie proaspăt stors
  • 2 ouă mari bătute
  • ½ cană frișcă grea

Pentru acoperire:

  • 1 cană zahăr granulat

 

PAȘI:

 

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță alături de zahăr și o lăsăm să se activeze 5-10 minute
  • În vasul unui mixer amestecăm sarea, oule și untul, apoi adăugăm treptat o cană de făină și laptele. Adăugăm amestecul de drojdie și amestecăm bine până când devine neted și fin.
  • Mixăm la viteza medie și adăugăm, treptat, restul de făină până aluatul devine lipicios și continuăm până devine elastic.
  • Punem aluatul într-un vas mare, îl acoperim cu folie de plastic și îl lăsăm la crescut, până își dublează volumul. Odată crescut îl întindem pe o suprafață presărată cu făină și începem să tăiem gogoșile cu ajutorul unui pahar.
  • Punem gogoșile la crescut încă o dată, până când își dublează volumul și par pufoase.
  • Între timp preîncălzim uleiul la 185 grade. Prăjim fiecare gogoașă până când devine aurie. Gogoșile prăjite le lăsăm să se scurgă de ulei și le presărăm cu zahăr pudră. În timp ce se răcesc pregătim umplutura.
  • Amestecăm sucul de lămâie, zahărul și oul. Îl punem într-un vas de amestecare, într-un alt vas mai mare plin de apă fiartă pe foc. Continuăm să amestecăm până când începe ușor ușor să se îngroașe.
  • Adăugăm untul și amestecăm în continuare până devine suficient de gros, îndepărtăm de pe foc și punem la frigider pentru cel puțin o oră sau până se răcește complet. Între timp, amestecăm într-un bol smântâna și sarea, apoi le adăugăm peste crema de lămâie și le punem din nou la frigider, pentru 30 de minute.
v6-1024x536

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne