INGREDIENTE:
- 165 g unt
- 180 g lapte bătut
- 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 2 lingurițe de sare
- 3 ouă mari, bătute la temperatura camerei
- 100 g zahăr brun
- 450 g făină
Pentru alunele confiate:
- 1 lingură zahăr
- 1 lingură apă
- 65g alune
Pentru glazură:
- 14 g unt topit
- 120 g zahăr pudră
- 3 lingurițe lichior de alune
- 3 linguri lapte
- Sare
PAȘI:
Urmează cu atenție rețeta de gogoși si nu vei da gres!
- Gătim untul până devine de culoare maro profund, aproximativ 6 minute. Îl turnăm rumenit într-un bol mare și îl lăsăm să se răcească la temperatura camerei.
- Amestecăm untul, drojdia, sarea, ouăle, zahărul brun și laptele bătut pînă se omogenizează. Adăugăm făina și amestecăm cu o lingură de lemn până se formează aluatul. Îl acoperim și îl lăsăm să se odihnească două pre l temperatura camerei. Apoi, îl răcim la frigider, cel puțin 3 ore.
- Când este gata, îl întindem cu ajutorul unui făcăleț. Apoi îl segmentăm cu ajutprul unui pahar în 14 bucăți. Tăiem mijlocul fiecăreia. Pe acestea le plasăm pe o foaie de copt și le lăsăm să se odihnească la temperatura camerei, pentru 45 de minute.
- În timp ce gogoșile sunt la crescut, pregătim alunele. Preîncălzim cuptorul și batem zahărul împreună cu apa fierbinte, până acesta se dizolvă complet. Adăugăm alunele și zahărul brun. Întindem alunele pe un singur strat pe foaia de copt și le coacem până devin crocante, aproximativ 10-15 minute. Lăsăm să se răcească, apoi le tocăm cu ajutorul unui cuțit.
- Coacem gogoșile până acestea devin aurii, timp de 18 minute. Le lăsăm să se răcească 5 minute. Pentru glazură, amestecăm untul topit, zahărul pudră, sarea, lichiorul și laptele, până se omogenizează.
- Înmuiem fiecare gogoașă în glazură și presărăm alunele confiate pe deasupra înainte de a le servi.
- Rețeta de gogosi este foarte simplă si cu siguranță nu vei greși. Poftă bună!