Gogoși cu căpșune

INGREDIENTE:

 

  • 1 cană de lapte integral
  • 50 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • ½ cană zahăr granulat
  • 2 ouă mari
  • 6 linguri unt, topit și răcit
  • 1 linguriță extract pur de vanilie
  • ½ liguriță sare
  • ¼ linguriță de nucșoară măcinată
  • 4 căni făină
  • 250 g căpșune tocate
  • Ulei pentru prăjit

Pentru glazură:

  • 2 căni zahăr pudră
  • 5 căpșune mari tocate
  • ¼ cană smântână
  • 1 linguriță extract pur de vanilie

 

PAȘI:

 

  • Dizolvăm drojdia proaspătă secertul Bunicii în puțin lapte călduț și alături de 1 lingură de zahăr și o lăsăm să se activeze pentru 5-10 minute.
  • Amestecăm zahărul, ouăle, untul, extractul de vanilie, sarea, nucșoara și o cană de făină. Batem la viteză mică timp de 30 de secunde. Adăugăm făina rămasă și amestecăm la viteză medie, până când aluatul se îndepărtează de părțile laterale ale vasului, aproximativ 2 minute. Mai adăugăm făină dacă nu se îndepărtează părțile laterale ale bolului.
  • Mai amestecăm la mixer 2 minute sau frământăm pe o suprafață presărată cu făină timp de 2 minute. Ungem un bol mare cu ulei, punem aluatul acolo, îl acoperim cu folie de alumiu sau de plastic și îl lăsăm la crescut, în jur de o oră-două.
  • Când aluatul și-a dublat dimensiunea, îl întoarcem pe masă, îl întindem bine. Turnăm căpșunele pe jumătate din aluat, apoi îl îndoim peste acestea și sigilăm marginile.
  • Tăiem alutul în 12 gogoși, le modelăm în formă rototundă și încercăm să menținem căpșunele în interiorul aluatului. Apoi, le punem pe o foaie de copt și le lăsăm acolo, timp în care încălzim uleiul la 180 de grade.
  • Adăugăm câte două gogoși în uleiul încins și le prăjim pentru 1-2 minute pe fiecare în parte până se rumenesc. Repetăm cu fiecare gogoașă în parte. În timp ce se răcesc, pregătim glazura.
  • Amestecăm zahărul, căpșunele, smântâna și laptele. Amestecăm bine până se netezesc. Turnăm peste gogoși.
  • Poftă bună!
focaccia

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne