INGREDIENTE
- Pentru aluat gogoși coapte: ½ cană de apă călduță
- ½ linguriță esență de vanilie
- 20 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 4 gălbenușuri
- 1/3 cană zahăr
- 2 ½ căni făină
- ¼ linguriță sare
- 4 linguri unt adus la temperatura camerei
- ¼ cană smântână lichidă pentru gătit
- Pentru umplutură: 115 grame cremă de brânză
- 125 grame unt de arahide
- ¼ cană smântână lichidă pentru gătit
- 30 grame zahăr pudră
- 1 linguriță esență de vanilie
- Pentru topping gogoși coapte: 4 linguri unt
- 2 linguri lapte
- 2 lingurițe miere
- 1 linguriță esență de vanilie
- 60 grame ciocolată tocată mărunt
- 125 grame zahăr pudră
- bucățele de caramel
PAȘI
- Dizolvați drojdia și o lingură de zahăr în apa călduță și lăsați-o la crescut pentru 10-15 minute.
- Amestecați făina cu restul de zahăr, esența de vanilie, gălbenușurile și sarea. Adăugați și maiaua de la punctul anterior.
- Încorporați și untul și smântâna lichidă și frământați bine aluatul, apoi lăsați-l la crescut într-un vas uns cu puțin ulei pentru o oră sau până își dublează volumul.
- Întindeți aluatul într-o foaie de 1 – 1,5 cm grosime și tăiați din ea cercuri.
- Așezați cercurile de aluat în tavă, pe hârtie de copt și lăsați-le la dospit pentru încă jumătate de oră.
- Coaceți gogoșile în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, pentru circa 15 minute, sau până devin aurii, apoi lăsați-le puțin la răcorit.
- Pentru umplutură mixați crema de bânză cu untul de arahide, smântâna de gătit, zahărul și esența de vanilie.
- Puneți umplutura într-un poș pentru ornat, tăiați gogoașa puțin într-o laterata și umpleți-o.
- Pentru topping, într-o crăticioară pusă pe foc mediu, amestecați untul, mierea, și esența de vanilie, până untul se topește.
- Dați focul mic, adăugați ciocolata și amestecați până compoziția se omogenizează.
- Opriți focul și adăugați zahărul pudră. Amestecați bine.
- Scufundați gogoșile în glazură. Dacă glazura se răcește până terminați de glazurat, puneți compoziția din nou puțin pe foc și continuați.
- Ornați cu bucățele de caramel.
- Lăsați aceste gogoși coapte la răcit pentru minimum 30 de minute înainte de a le servi.