Rețetă gogoși coapte cu brânzică de vaci

INGREDIENTE

  • 14 g drojdie proaspătă
  • 250 g făină
  • 250 g brânză de vaci
  • 100 g lapte
  • 30-40 g zahăr
  • coaja de la o lămâie
  • coaja de la o portocală
  • 1 plic de zahăr vanilat

PAȘI

  • Pentru a face gogoși coapte, dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină. Amestecăm pentru un minut.
  • După, adăugăm în mijloc brânzica de vaci scursa, laptele încălzit, coaja de lămâie și coaja de portocală, zahărul și zahărul vanilat.
  • Toată compoziția se amestecă și se frământă până obțineți un aluat omogen și elastic.
  • Acest aluat se acoperă cu un prosop și se pune la dospit la loc călduros pentru 45 de minute.
  • După dospire, se așează aluatul pe masa de lucru și se întinde ușor și egal cu mâna, fără sucitor. Se folosește un pahar cu care creezi forma rotunda a gogoșilor.
  • Pregărim o tavă, pe care așezăm foaia de copt.
  • Punem gogoșile în tavă și le lăsăm să se ridice încă 45 de minute.
  • Preîncălzim cuptorul la 180 de grade și introducem tava.
  • Le lăsăm circa 20 de minute la copt, după care le scoatem și le pudrăm cu zahăr vanilat.
  • Poftă mare să aveți!
gogosi coapte

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne