INGREDIENTE:
- două căni de făină
- 25g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 2 linguri de zahăr
- 1 linguriță de cafea
- ½ cană de lapte călduț
- ¼ cană de unt topit
- ½ lingură de sare
Topping:
- ½ lingură cafea pulbere
- ½ cană de zahăr pudră
- 1 lingură pudră de cacao
- 1 lingură de scorțișoară
PAȘI:
- Primul pas al rețetei de gogoși este să dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5-10 minute.
- Peste amestecul de drojdie adăugăm făina, zahărul, cafeaua, laptele, untul și sarea și mixăm până obținem un aluat moale și elastic.
- Frământăm aluatul prin medtoda împingerii și folosim puțină făină pentru a-l împriedica să se lipească timp de 5-10 minute.
- Punem aluatul într-un bol uns cu ulei și îl acoperim cu o folie de platic pentru a-l lăsa la odihnă 20 de minute.
- După odihnă, divizăm aluatul în biluțe și le găurim în centru manual sau folosind un pahar pentru shot.
- Următorul pas al rețetei de gogoși este să pregătim o tavă dreptunghiulară peste care așezăm folie de copt unsă cu ulei.
- Poziționăm fiecare gogoașă în tavă lăsând spațiu de minim 2 cm între ele, după care le lăsăm să crească alte 30 de minute.
- După ce gogoșile au crescut în volum, folosim untul topit pentru a le unge suprafața și presărăm pe fiecare în parte amestecul de cafea, zahăr pudră, cacao și scorțișoară.
- Preîncălzim cuptorul la 190 °C și coacem gogoșile aproximativ 30-40 de minute.