INGREDIENTE
- 8 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 4 linguri zahăr
- 150 ml lapte cald
- 225 grame făină, plus extra pentru frământat
- 1/4 lingură sare
- 50 grame unt
- 1 ou
- 300 ml ulei pentru prăjit
- dulceață sau gem la alegerea voastră
PAȘI
- Pentru a face gogoși ca la mama acasă, dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, împreună cu 2 linguri de zahăr, alături de o lingură de făină. Amestecați pentru un minut. Lăsați la cald până se dospește puțin.
- Mai întâi de toate, trebuie să știți că acest tip de gogoși se prăjesc în baie de ulei. Pentru asta, aveti nevoie de un ceaun.
- Luți făina de o parte, împreună cu o lingură de zahăr și un strop de sare.
- Faceți loc în mijlocul conținutului de făină și așezați coca dospită, restul de lapte cald, un ou și untul topit. Frământați bine.
- Acoperiți bolul cu un prosop și lasați la loc cald timp de 45 de minute pentru a-și dubla mărimea.
- Așezați aluatul pe masă, frământați-l minute, întindeți-l și formați 12 mingii din el. Lăsați-le la dospit câteva minute, până își dublează mărimea.
- Puneți uleiul la încins, la 190 grade. Când uleiul este pregătit, aruncați ușor câte o minge de cocă în interiorul ceaunului și lăsați-o 30 de secunde pe fiecare parte. Gogoașa se coace ân 3-5 minute.
- Fiecare gogoașă se așează pe un prosop de hârtie, pentru ca uleiul să se scurgă din ea.
- Rulați gogoșile în zahărul rămas, faceți o gaură în interior și umpleți cu gem sau dulceața preferată.
- Gogoșile ca la mama acasa sunt gata. Poftă bună!