INGREDIENTE
- ¾ căni lapte fiert
- 1/3 căni zahăr tos
- ¼ linguriță sare
- 7 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- ¼ căni apă caldă
- 4 căni făină
- 1/3 pachet unt sau margarină
- 2 ouă bătute
- Ulei pentru prăjit
- Pentru glazură 2 căni zahăr
- 6 linguri lapte
PAȘI
- Într-un bol, amestecați laptele, zagărul și sarea. Puneți-l de o parte să se răcească.
- Într-un castron mic, dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină și o linguriță de zahăr.
- Adăugați drojdia în mixul de lapte cu zahăr și adăugați untul și ouăle. Așăugață făina treptat.
- Când aluatul pentru gogosi ca la bunica este făcut, mutați-l pe o suprafața presărată cu făină și frământați aluatul timp de 3-4 minute. Așezați aluatul frământat într-un bol tapițat cu ulei, acoperiți-l și lăsați-l la dospit timp de 30-45 minute.
- Pe o suprafață netedă, așezați aluatul, împărțiți-l în bucăți mici, apoi rulați-le și uniți=le în formă de cerc. Lăsați-le de o parte timp de 30-40 minute.
- Pune-ți tigaia la încins la 190 grade C. Prăjiți gogoșile, rotindu-le de mai multe ori. Așezațile la scurs.
- Puneți glazura din zahăr și laptele încins.