Rețetă gogoși ca la bunica

INGREDIENTE

  • ¾ căni lapte fiert
  • 1/3 căni zahăr tos
  • ¼ linguriță sare
  • 7 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • ¼ căni apă caldă
  • 4 căni făină
  • 1/3 pachet unt sau margarină
  • 2 ouă bătute
  • Ulei pentru prăjit
  • Pentru glazură 2 căni zahăr
  • 6 linguri lapte

PAȘI

  • Într-un bol, amestecați laptele, zagărul și sarea. Puneți-l de o parte să se răcească.
  • Într-un castron mic, dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină și o linguriță de zahăr.
  • Adăugați drojdia în mixul de lapte cu zahăr și adăugați untul și ouăle. Așăugață făina treptat.
  • Când aluatul pentru gogosi ca la bunica este făcut, mutați-l pe o suprafața presărată cu făină și frământați aluatul timp de 3-4 minute. Așezați aluatul frământat într-un bol tapițat cu ulei, acoperiți-l și lăsați-l la dospit timp de 30-45 minute.
  • Pe o suprafață netedă, așezați aluatul, împărțiți-l în bucăți mici, apoi rulați-le și uniți=le în formă de cerc. Lăsați-le de o parte timp de 30-40 minute.
  • Pune-ți tigaia la încins la 190 grade C. Prăjiți gogoșile, rotindu-le de mai multe ori. Așezațile la scurs.
  • Puneți glazura din zahăr și laptele încins.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne