INGREDIENTE
- Pentru aluat fursecuri crocante:
3 ½ căni făină - 14 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1/3 cană lapte praf
- ¼ cană zahăr
- ½ linguriță sare
- 1 ½ cană apă
- ¼ cană unt
- 60 grame ciocolată
- 1 ou
- Pentru umplutură fursecuri crocante:
1/3 cană zahăr - 1 linguriță scorțișoară
- 3 lingurițe unt topit
- Pentru topping fursecuri cu ciocolată:
½ cană zahăr - ¼ cană alune sau nuci tocate mărunt
- 1 linguriță scorțișoară
- 3 lingurițe unt topit
PAȘI
- Drojdia se dizolvă în jumătate de cană de apă ușor încălzită, alături de o lingură de zahăr și se lasă la crescut pentru 10 minute.
- Într-un bol se amestecă maiaua de la punctul 1, o cană și jumătate de făină, laptele praf, sarea și zahărul.
- Într-o crăticioară se încălzesc apa, untul și ciocolata până la omogenizare, se lasă puțin la răcorit și se adaugă peste amestecul de la punctul anterior.
- Se adaugă și oul și se amestecă bine, apoi se frământă adăugând și restul de făină. Se lasă la crescut pentru 90 de minute, într-un bol uns cu puțin ulei.
- Aluatul se întinde în formă de pătrat cu latura de circa 30 cm, se unge cu untul pentru umplutură și peste el se presară scorțișoara amestecată cu zahărul.
- Aluatul se rulează strâns și se taie în 12 felii care se așază într-o tavă cu hârtie de copt unde se mai lasă la crescut pentru 15-20 de minute.
- Acoperiți-le cu hârtie de copt și cu ajutorul făcălețului, turtiți feliile de aluat până ajung la grosimea de circa 3 cm.
- Ungeți-le cu untul pentru topping și presarați alunele amestecate cu scorțișoară și zahăr.
- Acoperiți-le din nou cu hârtie de copt și mai presați-le puțin pentru ca toppingul să intre în aluat. Îndepărtați hârtia.
- Aceste fursecuri crocante se coc în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru 15-18 minute, până marginile fursecurilor devin crocante.