Frigănele

INGREDIENTE

 

  • Ulei pentru deep fry de porumb
  • 2 căni de făină
  • 14 grame de drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 lingură de zahăr
  • 1 linguriță de sare
  • 1/2 cană de lapte bătut
  • Praf de copt
  • 1/2 cană de apă
  • Zahăr pudră
  • Puțină făină pentru întins aluatul

PAȘI

  • Într-un bol se amestecă o cană de făină, drojdia nedizolvată, praful de copt, zahărul și sarea. Într-un bol termorezistent puneți la încălzit laptele băutut și apa. Temperatura amestecului ar trebui să ajungă la 54 de grade, maximum. După ce s-a încălzit mixtura turnați peste amestec. Mixați până ce ce compoziția este omogenă. Adăugați restul de făină și mixați bine. Aluatul o să fie lipicios.
  • Puneți aluatul pe o suprafață pe care ați turnat generos făină. Faceți din aluat un pătrat de 22 cmx 38 cm. Daca este necesar mai adăugați făină. Tăiați aluatul în pătrate mai mici de aproximativ 10 cm x 15 cm.
  • Încălziți foarte bine uleiul, în jur de 180 de grade C. Apoi așezați câte 3-4 frigănele în tigaie. Fiecare frigănea trebuie să stea în jur 2-3 minute în tigaie, întoarceți periodic sa nu se ardă. După ce ați scos frigănelele din tigaie lăsați câteva minute să se răcească pe un prosop de hârtie. În final presărați generos zahăr pudră.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne