INGREDIENTE
- Aluat french toast cu dovleac:
- 1/4 cană de apă
- 1/4 cană de lapte
- 28 grame de drojdie Secretul Bunicii
- 3/4 cană de piure de dovleac dulce
- 1 ou
- 1 lingură de unt sau margarină, topite
- 1/4 cană de zahăr brun
- 1-2 lingurițe de de ghimbir măcinat
- 1/2 linguriță de scorțișoară
- 1/2 linguriță de cardamom măcinat
- 1 linguriță de coajă rasă proaspătă de scorțișoară
- 3-4 căni de făină
- Umplutură french toast cu dovleac:
- 396 de grame de sos de merișoare
- 1/4 cană de suc de portocală
- 8 felii de pâine cu dovleac
- 116 grame de cremă de brânză înmuiată
- 4 ouă
- 3/4 cană de lapte
- 1 linguriță extract de lămâie
PAȘI
Pentru o porție delicioasă de french toast cu dovleac, trebuie să ai în vedere următoarele:
- Încălziți laptele și apa. Adăugați în mix drojdia și lăsați la odihnit 5 minute.
- Într-un bol de mixer amestecați 2 căni de făină, dovleacul, untul, zahărul brun, mixtura cu drojdie, untul, condimentele și coaja de portocale. Bateți 2 minute. După cele 2 minute, cerneți restul de făină până ce aluatul devine moale.
- Pe o suprafață acoperită de făină, bateți aluatul timp de 8-10 minute până ce devine devine fin și elastic. Modelați aluatul în formă de bilă, mutați într-un bol uns. Ungeți și partea superioară a aluatului, acoperiți și lăsați la crescut până i se dubleaza volumul, aproximativ 40 de minute.
- Loviți aluatul, apoi începeți să îl modelați în formă de franzelă. Mutați aluatul într-o formă de franzelă unsă, apoi dați la cuptor pentru 30-40 de minute la 190 de grade C.Pâinea trebuie pusă la răcit imediat.
- Umplutură french toast cu dovleac:
- Păstați două linguri din sosul de merișoare și sucul de portocale pentru mai târziu.
Într-o oală sau ibric puneți la fiert sosul de merișoare și sucul de portocale. Aduceți la punctul de fierbere. Amestecați constant. - Într-un bol de mixer amestecați crema de brânză, zahărul și cele două linguri de sos și suc și amestecați. Ungeți feliile de pâine cu umplutura, dar lăsați felia de deasupra goală.
- Amestecați oul, laptele și extractul de lămâie într-un bol. Înmuiați pe rând sandwich-urile și aveți grijă ca fiecare pare să rămână la înmuiat minimum 15 secunde.
- Într-o tigaie neaderentă unsă frigeți sandwich-urile la foc medium pentru 1-2 minute pe fiecare parte, până ce pâinea devine rumenă.
După preferință, puteți adăuga deasupra zahăr pudră și compot de merișoare.